Logo


 

Mia Kusters

Mia Kusters

Functie: Projectmedewerker

Telefoon: 0493-492023

Emailadres: aim.[antispam].@naar-keuze.nl

Waar woon ik? Someren

Wie ben ik?
Mijn naam is Mia Kusters ben getrouwd en hebben 2 kinderen, Gwen en Björn. Björn de jongste heeft het downsyndroom en is geboren in 1999. Naast mijn werk in de zorg ben ik samen met mijn man actief in het vrijwilligerswerk voor mensen met een beperking. Sinds 2002 ben ik contactouder vanuit de SDS in de regio Eindhoven/Helmond en zit sinds de oprichting (2002) in de Down-poli bij het Elkerliek Ziekenhuis te Helmond. Verder ben ik nog actief in de cliëntenraad van een grote zorgaanbieder in onze regio en ben betrokken bij het platform WMO/Jeugdwet in de gemeente. Mijn man is vooral actief binnen KansPlus Asten-Someren.

Vanaf 2000 hebben we een PGB voor onze zoon. Hij woont gelukkig nog thuis en middels het PGB kopen wij de ondersteuning/hulp en noodzakelijke zorg in.  We zijn hier heel erg blij mee en hebben inmiddels een netwerk aan hulpverleners op kunnen bouwen die ons en onze zoon kan ondersteunen, samen met geweldige mensen op de momenten dat dit past in ons gezin. Met deze mensen bouw je een fijn contact op, enkele hulpverleners hebben we dan ook al vanaf het eerste uur.

Enkele jaren geleden ben ik gevraagd om samen met enkele andere ervaren PGB-houders een kadergroep te vormen in Zuidoost Brabant. Het beheren van een PGB wordt jammer genoeg steeds complexer en de regels worden continu aangepast. Ik merk dat dit voor veel ouders/budgethouders bijna niet meer bij te benen is (naast ook nog de zorg voor hun kind/naaste met een beperking.) Dus ben ik vraagbaak, geef informatie en help mensen op weg op het gebied van aanvraag indicatie/ contact met het zorgkantoor en de SVB.  Ik hoop samen met Naar-Keuze de belangen te behartigen voor een toegankelijker PGB, door onze krachten te bundelen om de bureaucratie rondom het PGB werkbaar te houden.