Logo


 

Website om eigen regie in wooninitiatief te ondersteunen

Geplaatst op 29-04-2024  -  Categorie: Algemeen

flyer-gesprekeigenregie-bewoners-def2-01De website Gesprek Eigen Regie ondersteunt mensen met een beperking, ouderen en anderen met speciale zorg- en woonwensen bij het maken van goede afspraken over hun dagelijks leven in een kleinschalig wooninitiatief.

Als je in een wooninitiatief woont en samen met anderen zorg ontvangt, kan het best lastig zijn om zelf de regie te houden over hoe je leeft. Jij hebt immers wensen, je familie denkt mee en je hebt rekening te houden met huisregels en medebewoners.

Juist door goede afspraken te maken, ervaar je vaak de meeste vrijheid. En om daarbij te helpen is er nu de website GesprekEigenRegie.nl.

Wat is eigen regie?
Eigen regie gaat om het zelf beslissen over jouw leven en zorg en ondersteuning daarbij. Je eigen leven kunnen leiden zoals jij dat wilt, dat staat centraal.

Niet iedereen wil of kan zelf beslissen. Maar als bijvoorbeeld een begeleider of een familielid je helpt bij het kiezen voor een wooninitiatief, dan gaan ze uit van wat jij wilt en kunt.

Eigen regie betekent niet dat je alles zelf kunt bepalen. Als je samen met anderen in een wooninitiatief woont, moet je natuurlijk ook rekening houden met hun wensen. Daar maak je dan samen goede afspraken over.

Naar-Keuze is betrokken bij de website: www.Gesprekeigenregie.nl Door middel van vragen is het mogelijk na te gaan of er sprake is van eigen regie nof dat er vanb alles voor de bewoners wordt bedacht. 

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Hoe wordt het dagritme bepaald?
  • Heb ik een vast aanspreekpunt voor zorg en begeleiding?
  • En kan ik zelf ideeën aandragen?